Hoppa till innehåll

Open New Doors – Lyxig ”vägkrog” eller idylliskt utflyktsmål

Ett tips på ett trevligt ställe vi besökte förra året som nu har öppnat för säsongen igen: Vi var på väg genom Sensommarsverige, närmare bestämt på väg 40 strax utanför Jönköping. Vi hade hört om en ny veganskt restaurang i Bottnaryd. Självklart ville vi testa.

Stället heter Open New Doors och ligger i Tokebo strax norr om Bottnaryd. Och det här är kanske så nära man kan komma den svenska lantidyllen med den omgjorda ladugården, det gamla boningshuset, katten som möter upp på gårdsplanen och inte minst den spegelblanka skogssjön alldeles intill. Det låter så klart vackert men kanske också lite mossigt – det där har vi hört förut… Så bra då att Open New Doors känns så modernt och nytänkande. För restaurangen känns helt rätt i tiden. 100 % veganskt, i det närmaste helt ekologiskt och förutom brödet är all mat raw.

WP_20140815_14_25_56_Raw

Regnet hängde visserligen i luften men just när vi kom dit sken solen och vi var djärva nog att sätta oss utomhus. Det var inte lätt att välja bland de spännande rätterna på menyn men till slut bestämde vi oss för att testa portobelloburgarna. De serverades med strips gjorda av rättika, sallad, tomatsås och en supergod örtmajonnäs.

WP_20140815_14_33_13_Raw

Just som vi tog de sista tuggorna började det väntade regnet att falla och vi skyndade oss till bilen och var snart på väg igen. Nästa gång vill vi sitta inne och mysa i den fina före detta ladugården och titta närmare på designbutiken som är inrymd i samma lokal. Då ska vi dessutom smaka på fikautbudet.

Open New Doors är väl värt en avstickare från den stora vägen och så mycket trevligare än de vanliga vägkrogarna utan veganutbud. Och för er som bor lite närmare – en utflykt hit kommer inte göra er besvikna.

Inga kommentarer än så länge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: