Hoppa till innehåll

Tre dagar i Helsingfors

När april blev maj passade vi på att ta en liten vårutflykt till Finland. Vi tog färjan till Helsingfors. Vi åkte med Silja Symphony, en båt som tyvärr inte visade sig vara någon veganhit precis. På en av de billigare restaurangerna fanns en vegetarisk burgare som tyvärr innehöll ägg och mjölk – det fick bli pommes  frites med ketchup istället. Så ett hett tips är att ta med sig lite matsäck till båtresan. Som tur är hittade vi vårt favoritvegangodis i tax freebutiken – Gröna kulor!

Väl framme i Helsingfors blev det lättare. Man skulle definitivt inte kunna säga att Helsingfors är något veganparadis men vi upplevde inte att det var svårt att hitta vegansk mat på restauranger. I mataffärerna var utbudet kanske lite sämre än hemma men vi hittade till exempel god sojayoghurt till frukost.

121228

En vegansk restaurang lyckades vi hitta under våra dagar i stan – Café Veganissimo på Kulmavuorenkatu 2. De serverade en ganska klassisk men god buffé och de hade dessutom goda chokladmuffins som man kunde äta till efterrätt.

124845

Ett annat trevligt ställe var Kavisbaari som låg i samma hus som Bildkonstakademin. Där åt vi soppa med gott bröd och fick samtidigt känna lite på den kreativa känslan på en konstskola. Dessutom var maten jättebillig.

134908

Att äta på restauranger med mat från Asien och Mellanöstern är nästan alltid ett säkert kort, så också i Helsingfors. Falafel finns det gott om i stan och en kväll åt vi finmiddag på restaurang Meze point på Mikonkatu 8 som hade flera veganska smårätter att välja bland.

211242

Vi testade också den kinesiska restaurangen New Bamboo Center på Annankatu 29 som hade en hel sida i menyn med vegetariska rätter – gott.

203049

Det verkade finnas många nepalesiska restauranger i Helsingfors. Tyvärr hann vi inte med någon den här gången men ser fram emot att testa dem nästa gång.

183638

Den roligaste ”mat”-upplevelsen i stan var nog ändå de veganska cupcakesen från Niia’s cupcakes inne i Forumgallerian. vi testade smakerna blåbär, choklad och någon salmiakvariant. Kul, gott och oväntat i den annars ganska trista gallerian.

145245

Vi tycker inte heller att ni ska missa stans enda (troligtvis) veganaffär Heluna Shop. En liten men välsorterad och trelig affär som säljer skor, väskor, hygienprodukter, böcker och torrvaror. Förresten finns de även på nätet här.

Inga kommentarer än så länge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: