Hoppa till innehåll

Dirt Candy – vegetarisk kokbok i serieform!

”Dirt Candy”, det är precis vad boken handlar om – godis från jorden, det vill säga grönsaker!

Boken är både en kokbok och en instruktion i att driva en restaurang. Författaren Amanda Cohen driver själv en vegetarisk restaurang i New York och det är kring den boken kretsar. I en blandning mellan berättande delar och rena recept tas vi med in i restaurangbranschens verklighet.

För oss som gillar att laga mat är den stora behållningen receptdelen och de delar som handlar om hur man på bästa sätt grillar, friterar, röker eller kokar grönsaker.

tofu

För personer som har eller drömmer om ett eget hak är antagligen restaurangavsnitten lika underhållande. Vi tycker i alla fall att det är kul med en kokbok som så pedagogiskt talar om hur man gör för att tillaga en bra måltid. Ett minus dock är att det helt saknas färgbilder vilket många gånger behövs för att inspirera till att laga nya rätter.

Dirt candy

”Dirt Candy” är en vegetarisk kokbok med recept som ibland innehåller mjölkprodukter men ofta när ett sådant recept dyker upp dyker det också upp en ko som talar om hur man kan göra receptet veganskt.

ko

Boken är som seriebok betraktat inte så innovativ och spännande. Som kokbok däremot är den ett kul tillskott i den annars ganska konventionella kokbokssamlingen. Den är snygg, annorlunda och passar väldigt bra att ge bort som present.

Den går lätt att hitta på webben, exempelvis på  Bokus.

Inga kommentarer än så länge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: