Hoppa till innehåll

Göteborgshelg med mat, fika och vinterkyla

För några veckor sedan tog vi en sväng till Göteborg för att träffa släkt, vänner och för att hänga runt lite på gamla favoritställen. Även om solen hade börjat visa sig lite mer, våren helt klart var på g, var det fortfarande minusgrader med isande vintervindar. Vi sökte oss därför till stans restauranger och caféer för att tillfälligt få lite värme.

Vi åt en fredagslunch på omtalade Thali på Värmlandsgatan, hyfsat nära Järntorget. Gott och hyfsat billigt dessutom. Kan definitivt rekommenderas om du är sugen på indiskt. På mat kommer ofrånkomligen nästan alltid en fika och den här gången fick det bli kaka på mysiga Café con Amour på Skanstorget. Se den utsökta JA-kakan nedan! Till kvällsmål blev det jättegod hemgjord tabbouleh med falafel.


Så på lördagen fick vi äntligen testa nya Jonsborgs på Avenyn. Prima bratwurst med mos och Tzay med Pommes frites och en burgare till femåringen i sällskapet. På kvällen blev det bio. Linköpings filmutbud är ju inte speciellt imponerande så det är bäst att passa på när man besöker en stad med finare utbud. Men först blev det varsin veganpizza på Kellys på Andra långgatan – mycket gott och därtill den där goa atmosfären.

På söndagen vågade vi trotsa vintern och tog oss ut i skärgården, närmare bestämt till Vrångö, med ett par vänner. Vinden i kombination med en usel engångsgrill gjorde att det gick åt en hel tändsticksask. När vi bara hade två tändstickor kvar lyckades vi äntligen få fyr på grillen! Våra tofu-wienerkorvar blev superfina och sällan smakar väl korv så bra som i fält?

Så kom ett sent tips – Yammy på Andra långgatan ska tydligen ha en fin veganmeny. Tyvärr hanns det inte med den här gången men vi kommer snart tillbaka…

Tofukorv

Inga kommentarer än så länge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: