Hoppa till innehåll

Fråga – det betyder så mycket!

På alltför många kaféer och restauranger saknas veganska alternativ på menyn. Ibland väljer man att inte fråga. Kanske för att inte vara besvärlig eller kanske av rädsla för att man bara ska få ett par salladsblad och några torra skivor gurka som pålägg.

Igår behövde jag ett mellanmål och gick till Linköpings stadsbiblioteks kafé Galejan. Där finns vegetariska smörgåsar i disken men ingen vegansk. Så jag frågade om de inte kunde fixa till något och visst kunde de det. Snart hade jag en finfin veganmacka med torkade tomater i olja och allt i handen!

Idag vill jag uppmana dig som läser det här att just fråga. Det skadar aldrig och även om personalen inte kan, eller vill, hjälpa till har du gjort ett viktigt ställningstagande. Du visar att det finns ett behov, att de kan tillhandahålla något som åtminstone du (men förmodligen fler) uppskattar. Om du redan frågar – fortsätt med det. Det är en av de viktigare vardagshandlingarna du kan göra för att gynna djuren. Glöm inte det!

Inga kommentarer än så länge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: