Hoppa till innehåll

Snabblagad currypotatis!

Ibland tryter både tiden och fantasin när man ska laga mat. Idag var det just en sådan dag. Jag rotade i kylskåpet, i frysen och i skåpen… Pasta? Näää… Bovete eller quinoa? Näää… Kanske något wokat? Näää, inte sugen.

Så tänkte jag på den resa i Burma som vi kommit hem från. Varför inte låta sig inspireras lite! Bara att sätta igång.

Först satte jag potatis och röda linser på kokning, sedan skar jag upp champinjoner i inte alltför små bitar, en halv purjolök och så en gul lök. Detta stekte jag försiktigt i olivolja med fyra klyftor vitlök, salt och chiliflingor. Mycket curry på det!

När linserna var färdigkokta (10 min) la jag ner dem i curryröran och tillsatte sisådär ett halvt paket krossade tomater. Sedan lite basilika och timjan… Sedan hyfsat stora bitar av potatisen.

Det blev riktigt gott vill jag lova!

Inga kommentarer än så länge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: