Hoppa till innehåll

Födelsedagsmiddag – på stan!

Ena halvan av grymt sa grisen har nyligen firat födelsedag. Det skulle så klart uppmärksammas – i år bland annat med en middag på restaurang.

 

Tidigare vid liknande tillfällen har vi ofta gått till Nationernas hus. De kan alltid fixa bra veganmat som känns festlig och dessutom billig. Men den här gången ville vi testa något nytt.

En av de populärare restaurangerna i Linköping just nu verkar vara Kniv och Gaffel på Drottninggatan. Vi beslutade oss för att se om de serverade något veganskt.

Som tur var hade vi bokat bord i förväg för restaurangen var fullsatt när vi kom dit. Ett tips är att ringa i god tid i förväg och boka bord och även ge en förvarning om att man vill ha vegansk mat.

Som apertivo serverades vi bröd med soltorkade tomater i olja – gott!

På menyn har Kniv och Gaffel en vegetarisk rätt: Vegetariska biffar med rödbetor, bulgur och getost. Det var också den rätten som de kunde göra i vegansk tappning. Istället för getost hade de gjort en jättegod sås på havregrädde och trattkantareller. Biffarna var spännande och smaskiga och serverades med lika spännande och goda grönsaker.  En trevlig och god upplevelse som vi hoppas att fler kommer att testa!

2 kommentarer Kommentera
  1. Ser gott ut!

    14 oktober, 2012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: