Hoppa till innehåll

Vi testar nytt proteintillskott

Grymt sa grisen har fått hem ett rejält paket Sun Warrior Protein som ska testas under en period. 85% protein per 100 gram, innehåller alla de essentiella aminosyrorna, mycket lätt för kroppen att ta upp, inte skapar magproblem (läs t.ex. vassle och kasein…) och dessutom är baserat på enbart naturliga ingredienser. Det groddade bruna riset som är basen är oupphettat och oraffinerat. Spännande!

Vi har tidigare tipsat om hampa som ett utmärkt tillskott och även tipsat om en favoritsmoothie baserad på denna fantastiska växt. Det är viktigt att variera näringskällorna i kosten och det gäller inte minst intaget av protein. Då finns det en hel del att välja från: Bönor, linser, ärtor, bovete, quinoa är något av stapelvaror i alla veggisars hem. Ibland kanske du känner att du vill komplettera med drinkar eller smoothies. Kanske tränar du mycket eller helt enkelt inte hinner äta tillräckligt med protein. Traditionellt har sojapulver varit den självklara kandidaten, men det finns fina alternativ.

Grymt sa grisen valde att köpa Sun Warrior Protein med chokladsmak. Det första som slog oss är att pulvret blandar väldigt väl med havremjölken som vi använder som bas. Inga klumpar här! Smaken får helt godkänt, men den är ganska söt (Sun Warrior har valt att söta med den sydamerikanska växten stevia). Förmodligen faller det många i smaken, men vi hade föredragit lite mindre sötma. Nästa gång testar vi den naturella smaken – vi kan ju ändå tillsätta choklad i mixern. Konsistensen är fin, och efteråt har vi haft en go’  känsla i kroppen. Inga problem med magen.

Ja, vårt första intryck är mycket positivt. Priset som ligger på 475 kronor kanske låter mycket, men då ska man komma ihåg att paketet innehåller 47 portioner. Om du dessutom varierar med hampa och soja räcker det ju riktigt länge!

Om du vill fördjupa dig lite mer – kolla in den här videon:

Vi handlade den här gången från Råvarubutiken som visade sig ha en riktigt snabb leverans. Efter ett par dagar kom ett paket med en massa fina hjärtan på!

En kommentar. Kommentera

Trackbacks & Pingbacks

  1. Vi testar nytt kosttillskott! |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: