Hoppa till innehåll

Hösten börjar med lyxig kantarellsås

September. Hösten anas bara än och även om tankarna försöker klamra sig fast vid sommar, vid uteserveringar, utomhuskonserter och grillkvällar glider de ibland iväg mot vinterkappor, gulröda löv utanför fönstret och varma drycker i cafésoffor.

Häromdagen gjorde vi hösten till ära en lyxig kantarellsås till vår pasta. En enkel och lättlagad rätt som samtidigt känns festlig och passar perfekt som helgmat, kanske med ett glas vin och några fina vänner.  Här är receptet:

  • Kantareller
  • Sparris (helst färsk)
  • Gul lök
  • Havregrädde
  • Salt
  • Lite vitpeppar och cayennepeppar

Skär kantarellerna och sparrisen i rätt stora bitar. Lägg i en rymlig stekpanna tillsammans med den hackade löken. Var försiktig med kryddningen! Här är det ju kantarellsmaken som ska fram och dominera. Stek en stund på låg värme. Tillsätt  havregrädden. Vill du ha en tjockare konsistens på såsen, kan du göra en enkel toppredning och tillsätta. Servera till din favoritpasta och njut höst!

Och eftersom det är den första september vill vi passa på att tipsa om ett nytt Facebookinitiativ som startar just idag. Det heter Vegetarian for a year och handlar om att testa att vara vegetarian eller vegan under ett år. Med hjälp av de andra som deltar i projektet, olika utmaningar och  tips från proffs ska de som deltar få inspiration och vägledning under hela året. Ett mycket bra initiativ tycker vi!

Inga kommentarer än så länge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: