Hoppa till innehåll

Bad och thaimat vid Bergs slussar

Vi gjorde en badutflykt till Bergs slussar,  jag och en vän på besök. Det var inte jag som skulle bada det var hon som tyckte att 17 maj var en perfekt dag för att inviga badsäsongen. Och bad blev det också. Just under dagens mest soliga minuter hoppade hon i och gjorde en liten minisimtur.

Men det blev ännu en höjdpunkt på utflykten. På vägen upp längs slusstrappan hittade vi Pensri’s thai-kök, en liten husbil ombyggd till gatukök. Vi funderade på om det skulle finnas något veganskt på menyn och tänkte att vi möjligen skulle kunna få var sin vårrulle.

När vi gick fram mot luckan kom en kvinna ifatt oss och frågade om vi hittade något vi tyckte verkade intressant. Jag frågade om det var nudlar eller ris till den vegetariska woken. Hon sa att man kunde få den med ris. Efter att ha förklarat att vi inte åt ägg frågade hon om vi var veganer och sedan kom hon med flera förslag på vad hon kunde göra för rätter. Det fanns både ris- och glasnudlar och tofu. Vi valde risnudlar med grönsaker och tofu i pad-thai-stil. Det visade sig vara ett mycket gott val!

Pensri’s kan alltså rekommenderas varmt. De har både god mat, ett fint urval och dessutom mycket trevlig och serviceinriktad personal.

Vi hade också planer på att till efterrätt ta en Oatly jordgubbspinne från Sia som fanns i vandrarhemsreceptionen i huset intill. Men det får bli nästa gång för just som vi ätit den sista nudeln började det regna och vi tog första bussen tillbaka in till stan igen.

Pensri’s har också en hemsida som finns här.

Inga kommentarer än så länge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: