Hoppa till innehåll

Vår matguide till Berlin

Grymt sa grisen har varit i Berlin och ätit gott. Berlin har ett fantastiskt stort utbud när det gäller veganrestauranger och fik och dessutom är det i nästan samtliga fall mycket billigare att äta ute i Berlin än i Sverige.

Här är våra tips på schyssta veganhak:

Fika och frukost:

Veganz

Vegansnabbköpet Veganz på Schivelbeinerstrasse 34 har en bistro med supertrevlig personal. Här finns både lättare maträtter, fika och frukost. Vi testade deras powersmoothie, både god och nyttig. Vi åt också frukost med veganmajonäsmackor och roliga friterade pinnar fyllda med tomat och spenat.

Muffins och skivor

Det finns många små caféer i Kreutzberg som har mer eller mindre veganskt utbud. På Wrangelstrasse  hittade vi ett café som verkade helt nyöppnat och delade lokal med en vinylskivaffär. Vi åt veganmuffins men här fanns också en del smårätter som alla gick att få i veganvariant. Ett stort plus till den trevliga personalen.

Morgenrot

Morgenrot är ett kollektivägt café på Kastanienalle 34. Här kan man både veganfika och äta veganbrunch. Vi satsade på fika och åt äppelkaka och chokladtårta.

Dessert på Lucky Leek

Snabbmat:

Indisk veganmat vid Zionskirche

Utanför Zionskirche i Prenzlauer Berg hittade vi en liten matmarknad med bland annat en vagn med indisk mat. Vi åt samosas, friterade knyten med kryddig potatis, lök och ärtor – mums! Det fanns också flera olika sorters grytor att välja på.

Tofubratwurst vid Shönhauser alle

Precis nedanför U-bahnstationen Shönhauser Alle ligger en liten korv- och glasskiosk. Här köpte vi tofukorv med bröd. Kiosken har också ekologisk ketchup, bröd och pommes frites.

Sunday Burgers

I Markthalle neun i Kreutzburger finns Sunday Burgers. Supergoda tofuburgare i nyttigt bröd med flera olika såser att välja bland. Enligt ryktet ska Sunday Burgers också finnas i Prenzlauer Berg.

Middag:

Lucky Leek

Vi åt finmiddag med dessert på helveganska Lucky Leek på Kolwitzstrasse 46. Det är en lite dyrare restaurang, för att vara Berlin i alla fall, men maten var jättegod och kändes lyxig. Restaurangen tar tyvärr inte kort så man får vara förberedd med kontanter.

Vego

Vego ligger på Lychener strasse 63 och ser ut som ett ganska alldagligt pizzahak men det roliga är att allt på menyn är veganskt. Vego har både flera sorters pizzor och burgare. Vi testade deras goda salamipizza.

Pizza på Vego

Falafel

I Berlin finns jättemånga falafelställen och ofta har de bra tillbehör för veganer till exempel tabbouleh och hommus. Ett favorithak är libanesiska Babel på Kastanienalle 33. Vill man inte äta kan man gå hit bara för att ta en kopp myntate.

Oderbergstrasse

På Oderbergstrasse i Prenzlauer Berg finns många asiatiska restauranger. Vi åt på en thailändsk och en indisk som båda hade många tofurätter på menyn. Den indiska hade dessutom några rätter med sojaost.

Supermarkets:

Veganz

Enligt vår vetskap den största veganaffären i Berlin, egentligen den enda mataffär man behöver. Här hittade vi en massa spännande veganprodukter som inte hittat till Sverige. Framförallt var deras kyl och fryssortiment intressant men tyvärr svårt att frakta på tåget tillbaka hem. Bredvid Veganz ligger en veganskoaffär med ett brett sortiment.

Frukost från LPG Biomarkt

LPG Biomarkt

Vi handlade en god frukost på LPG Biomarkt vid Senefelderplatz i Prentzlauer Berg. Det är en stor ekologisk affär i två våningar som även har ett schysst veganutbud. LPG Biomarkt finns på flera ställen i Berlin men den största är den vid Senefelderplatz. 

En kommentar. Kommentera

Trackbacks & Pingbacks

  1. Vi testar korven… |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: