Hoppa till innehåll

Vårlördag på Babettes

Det är en vårlördag i mars. Grymt sa grisen har finbesök från Stockholms övärld och vi har bestämt oss för att äta lunch på stan. Närmare bestämt på ett av Linköpings mest själfulla caféer – Babettes.
Vi sätter oss inomhus. Trots solen och vårkänningen är det lite för blåsigt att sitta ute. Dessutom planerar vi att gå och ta en Oatly jordgubbspinne i trädgårdsföreningen efteråt.

Ett rykte har cirkulerat om att det på Babettes ska finnas veganmackor, men vi förstår när vi beställer att det inte är standard på menyn men personalen lovar att snickra ihop något.

Vi sätter oss med varsitt vattenglas och efter några minuter dyker de upp. Snyggt upplagda trekanter av surdeg och med en liten skål chips som extra överraskning.  Det är Tahinimackor med groddar, sallad, rucola, solrosfrön och äpple. Det behöver knappt sägas – Supergoda! 

Det finns inte mycket att klaga på. Det skulle vara priset. 68 kr för en macka är lite dyrt även om det är vad det kostar på de flesta ställen. Och kanske på att de inte har öppet på söndagar, något som de inte heller är ensamma om. När det gäller söndagsfika är Linköping en svår stad.

Visst skulle det vara kul med en veganmacka som ständigt inslag på Babettes meny. Samtidigt är det lite kul med improvisationen. Det blir spännande att se hur mackorna kommer att se ut vid nästa besök.

Och förresten –  på  Babettes kan man dessutom få varm choklad med sojamjölk.

 PS. Babette finns på nätet: babettes.se

En kommentar. Kommentera
  1. countryhome #

    Grymt god macka sa stockholmaren!

    12 april, 2012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: