Hoppa till innehåll

Grymt sa grisen

En blogg om djurrätt, vegomat och en djurvänlig livsstil.

Vår utgångspunkt är att varje kännande djur är en individ med rätten att inte betraktas som ett medel eller som en produkt. Att andra djur dör, bli utnyttjade och  frihetsberövade för att tillfredsställa människors skapade begär är knappast värdigt, vare sig för djuren eller för dig.

Vi menar att vårt samhälle präglas av speciesism, en maktordning som systematiskt förnekar andra djur deras mest grundläggande rättigheter. Därför hoppas Grymt sa grisen kunna bidra till att synliggöra idéer och konstruktioner som är dess förutsättningar.

För de flesta är det inte längre nödvändigt att konsumera kött, bära päls eller på andra sätt stödja artförtrycket. Grymt sa grisen vill inspirera till mer medvetna och djurvänliga val. Att vara vegan är ingen uppoffring – det handlar bara om att njuta av livet och ge andra en möjlighet att göra det.

Grymt sa grisen drivs av Caroline Nordh och Kim Ekerstad.

Om du känner för att dela med dig av en text eller har tips på ämnen, tveka inte att kontakta oss:

grymtsagrisenblogg[at]gmail.com

Inga kommentarer än så länge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: